REST API és a foglalás fejlesztése

REST API hajófoglalás

REST API-ról bővebben egy oldalban fogok írni. Igérem, hogyha kész lesz, ide belinkelem.

Az első ügyfeleim egyike volt. Habár, az oldalt nem Én csináltam, a wordpress fejlesztőjével, jó szakmai kapcsolatot ápoltunk. Ezért is eshetet rám a választás, amikor újra nekileselkedtek annak, hogy megvalósítsák álmukat, a szinkronizációs csatornán történő hajók és azok adatainak megjelenítésésre, s autómatikus foglalási lehetőségére.

A kezdtetek

Kezdetben, egy apróbb fejlesztést hajtottam végre az oldalon, mely azt eredményezte, hogy az aloldalak, jelen esetben a destinations, azaz úti célok alá töltődjenek az aloldal címkék. Mint például Horvátországnál és még azon belül is a Dalmáciai régiónál is. Így, átláthatóban tudnak az Ügyfelek nyaralási helyszínt keresni.

Várakozás

Sajnos, másfél évvel ezelőtt jött a COVID, mely miatt az emberek nem tudtak utazni. Így, a projectet várakozó stádiumba tettük.

Várakozás

Újrakezdés

A COVID járvány lecsengésével, újra tárgyaltuk az igényeket, s így jött szóba az, hogy milyen módzertannal fogom lefejleszteni az applikációt. A WordPress oldalt nem cserélem le, de a szinkront, máshová teszem, s a képeket, sem a wordpress által használt médiatárba rakom.

Így, helyet és időt spórolok a szinkronizáció során, s az oldal is használhatóbb lesz…

Persze, még az eléjén tartok, s mindent úgy sem árulok el, de a végeredményről majd beszámolok 😉

Fejlesztési fázisok

Mint minden rendes fejlesztő, a fejlesztés menetét nagyvonalakban megtervezi, s árat ajánl ki, részenként beárazva, s határidőket megjelenítve.

Ezért a korrektség és megbízhatóság jegyében, Én is a fejlesztést részekre, azaz mérföldkövekre bontottam, s így adtam meg az árajánlatot.

Persze az ár titkos.

REST API terv

Yachtok adatainak szinkronja REST API-val1-es fázis

Ez a klegkönnyebb része a fejlesztésnek, viszont itt kellett előre egyeztetni az Ügyfélel, hogy mint fejlesztő, milyen megoldásra gondoltam. Ugyanis, a hajók száma csak nő, így az adatbázis is egyre nagyobb lesz, ami nem akkora baj, ha csak nem az egyik tábla adatai is nőnek, super naggyá válnak. Ez a táblában való kereshetőséget csökkenti, s a SEO szempontjából sem jó.

Mivel már fejlesztek, elmondhatom, hogy itt az adatbázis optimalizását is szem előtt tartva fejlesztek.

Yachtok megjelenítése WordPressben2-es fázis

Miután meg van a nyers adat leszedése a foglalórendszerből, jön a megjelenítés.

Ehhez kell egy sablon, hogy hogyan, mit és hova rakjunk. Ebben az ügyfelem WordPress fejlesztője lesz segítségemre, mert Ő ismeri azt a kinézeti igényt, melyet elvárnak.

Yachtok foglalása REST API-val3-as fázis

Ez lesz az utolsó része a fejlesztésnek, addig a többi rész a tesztelés után futni fog az éles rendszeren.

Így, a Google jól átjárja a szöveget, s vele együtt a hajókat is. Ezzel nagyobb látogatotságot eredményezve az oldalnak.

Ha többen látják az oldaladat, akkor a nagyszámok törvénye szerint, nagyobb esélyed van arra, hogy ügyfelet szerzel.